##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Анотація
Хлібопекарська галузь України має стратегічне значення для населення, забезпечує продово-
льчу безпеку країни. Однак, при всій своїй вагомості, в останні роки у галузі відбуваються негативні
процеси, що впливають на техніко-економічні показники діяльності, якість сировини та виробів.
Метою даної статті є обґрунтування вектору розвитку означених підприємств на основі
інвестиційно-інноваційних процесів, проаналізовано проблеми хлібопекарської галузі, запропоновано
інноваційні підходи щодо розробки нових видів продукції. Фундаментом застосування інвестиційно-
інноваційних процесів є особисті потреби, можливості виробництва та попит окремих груп споживачів.
Сумісне застосування інвестиційно-інноваційних технологій дозволяє підприємствам розроб-
ляти нові види продукції поліпшеної якості, на основі регулювання біотехнологічних процесів виробни-
цтва, і як наслідок сприяє розширенню асортименту. Розробка нових підходів щодо поліпшення якості
хлібобулочних виробів дозволить перевести вироби у площину «здорового» призначення.