Food Industry Economics

ISSN-print: 2411-4111
ISSN-online: 2312-847X
ISO: 26324:2012
Архiви

ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Дурбалова І. Н.

Анотація

Хлібопекарська галузь України має стратегічне значення для населення, забезпечує продово-
льчу безпеку країни. Однак, при всій своїй вагомості, в останні роки у галузі відбуваються негативні
процеси, що впливають на техніко-економічні показники діяльності, якість сировини та виробів.
Метою даної статті є обґрунтування вектору розвитку означених підприємств на основі
інвестиційно-інноваційних процесів, проаналізовано проблеми хлібопекарської галузі, запропоновано
інноваційні підходи щодо розробки нових видів продукції. Фундаментом застосування інвестиційно-
інноваційних процесів є особисті потреби, можливості виробництва та попит окремих груп споживачів.
Сумісне застосування інвестиційно-інноваційних технологій дозволяє підприємствам розроб-
ляти нові види продукції поліпшеної якості, на основі регулювання біотехнологічних процесів виробни-
цтва, і як наслідок сприяє розширенню асортименту. Розробка нових підходів щодо поліпшення якості
хлібобулочних виробів дозволить перевести вироби у площину «здорового» призначення.

Ключові слова:
інновації, інвестиції, стратегія, хліб та хлібобулочні вироби, ринок, конкуренція

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Н., Д. (2019). ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ. Food Industry Economics, 11(3). https://doi.org/10.15673/fie.v11i3.1463
Розділ
Інноваційно-інвестиційні проблеми
Біографія автора

Дурбалова І. Н., Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 1 12, м. Одеса, Україна, 65039

аспірант
кафедра менеджменту і логістики