Food Science and Technology

ISSN-print: 2073-8684
ISSN-online: 2409-7004
ISO: 26324:2012
Архiви

ТЕХНОЛОГІЯ ПІСОЧНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ З ПОРОШКОМ ЛИСТЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА ТА БОРОШНОМ «ЗДОРОВ’Я»

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Т. М. Поп,

Анотація

Доведено можливість використання порошку з листя волоського горіха та борошна «Здоров’я» у технології
пісочного напівфабрикату. Введення до рецептури пісочних напівфабрикатів нетрадиційних компонентів сприяє зба-
гаченню їхнього хімічного складу. Надано органолептичні характеристики порошку з листя волоського горіха, боро-
шна «Здоров’я» та випеченого пісочного напівфабрикату. Визначено масові частки порошку з листя волоського горіха
та борошна «Здоров’я» у рецептурі пісочного напівфабрикату. Досліджено вміст білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та
мінеральних речовин у готовому пісочному напівфабрикаті. Визначено мікробіологічну та токсикологічну безпеку
випеченого пісочного напівфабрикату.

Ключові слова:
технологія, порошок з листя волоського горіха, борошно «Здоров’я», борошняні кондитерські вироби, пісочний напівфабрикат, хімічний склад

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Поп, Т. (2016). ТЕХНОЛОГІЯ ПІСОЧНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ З ПОРОШКОМ ЛИСТЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА ТА БОРОШНОМ «ЗДОРОВ’Я». Food Science and Technology, 10(2). https://doi.org/10.15673/fst.v10i2.157
Розділ
Технологія і безпека продуктів харчування

Посилання

1. Chervonis M.V. Udoskonalennya systemy metodiv vyznachennya yakosti zerna ozymoyi m'yakoyi pshenyci v procesi selekciyi / M.V. Chervonis //
Thesis.– Odesa.– 2004.– P.17

2. Food additives legislation. Guidance notes. London: Food Standards Agency Publications, 2002. – Р.–53..

3. Чуйко, А.М. Використання кріас-порошків із виноградних вичавків у виробництві борошняних виробів [Текст] : дис. … канд. техн. наук : за-
хищена 2003 / А.М. Чуйко. Харків. Вид: Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2003. – 136 с.

4. Chebotarev, O.N. Texnologyya muky, krupy y kombykormov / O.N. Chebotarev, A.Yu. Shazzo, Ya.F. Martynenko // Moscow. Mart.– 2004.– P. 688.

5. Кравченко, М.Ф. Якість борошна з зерна пшениці, пророщеного в розчині морської харчової солі [Текст] / Т.М. Поп, М.Ф. Кравченко, М.Ю.
Криворучко. // Товари і ринки. – К., 2012. – №2. – С. 106–111.

6. Роговий, І.С. Удосконалення технології напівфабрикату пісочного випеченого із підвищеним вмістом кальцію [Текст] : дис. … канд. техн. наук
: захищена 2012 / І.С. Роговий. Харків. Вид: Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2012. – 123 с.

7. Кравченко, М.Ф. Хімічний і фракційний склад порошку з листя волоського горіха [Текст] / М.Ф. Кравченко, Т.М. Поп. // Товари і ринки. – К.,
2014. – №2. – С. 124 – 131.

8. Сквиря, М.А. Разработка технологи помадних конфет с использованием листьев грецького ореха [Текст] : дис. … канд. техн. наук : защищено
2008 / М.А. Сквиря. Краснодар. Изд-во: ГОУ КГТУ, 2008. – 179 с.

9. Smith, J. (Ed.). Technology of Reduced Additive Foods. 2nd edition, Blackwell Science.– 2004.– 221 pages, ISBN: 0632055324.

10. Steigman, A. All Dietary Fiber is fundamentally functional / Steigman A. // Cereal foods world. – 2003. – Vol.48, 3.– p. 128-132.

11. Rybalka, OI, Chervonis MV Pat. 46611UA. Sposib ocinky tolerantnosti sortiv pshenyci pry ushkodzhenni zerna klopom-cherepashkoyu. 24. 6. 2009.

12. Корячкина, С. Я. Новые виды мучных и кондитерских изделий [Текст] / С.Я. Корячкина. // учебное пособие. – Орел. Изд-во: Труд, 2001. – 211
с.

13. Полякова, А.В. Вплив рослинних добавок на якість клейковинного комплексу пшеничного борошна [Текст] / А.В. Полякова. // Вісник
ХНТУСГ ім. П. Василенка. – Харків, 2007. – Вип. 58. – С. 250–254.