Grain Products and Mixed Fodder’s

ISSN-print: 2313-478X
ISSN-online: 2411-3921
ISO: 26324:2012
Архiви

QUALITY EVALUATION OF PROTEIN FEED ADDITIVE AND TURKEY COMPOUND FEED

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

В. Iegorov
A. Makarynska
N. Vorona

Анотація

У статті зазначено, що сьогодні існує проблема забезпечення населення планети повноцінним білком. Доведено, що його відсутність може призвести до значних патологій. Це питання стає дуже гостро із швидким збільшенням кількості людей на Землі. У цій ситуації проблема ускладнюється для виробників комбікормів, оскільки для забезпечення потреб людей у білкових продуктах тваринного походження необхідно забезпечувати білковими кормами сільськогосподарських тварин та птицю. Однак виробники кормів не повинні використовувати білкову сировину, яка може бути використана для харчових цілей. На основі співпраці з виробниками комбікормів постало питання пошуку альтернативних джерел білкової сировини, бажано рослинного походження. Розроблено оптимальний склад білкової кормової добавки (БКД) для заміни соєвого шроту в комбікормах для сільськогосподарських тварин та птиці. БКД можна виготовляти на комбікормовому заводі за порційною технологією шляхом
зважування порцій компонентів та перемішування в лопатевому змішувачі періодичної дії. БКД може використовуватися у складі комбікормів для птахофабрик та тваринницьких комплексів, кормових концентратів для птахівницьких та тваринницьких ферм, комбікормових заводів з передовою технологією, міжгосподарських або міні-комбікормових заводів. Розроблено рецепти комбікормів для індиків важкого типу з використанням БКД, щоб визначити економічну ефективність використання БКД в комбікормах. Індичок було вибрано як домашню птицю, оскільки вони є найбільш вимогливими птахами до якості та кількості білка в раціоні. Експериментальні зразки БКД були виготовлені відповідно до розроблених рецептур. Ми визначили їх фізичні властивості та хімічний склад. Експериментальні зразки БКД відповідають якості соєвого шроту за фізичними властивостями та хімічним складом. Відповідно до розроблених рецептур комбікормів для індиків важкого типу були виготовлені експериментальні
зразки стартових та гроуерних комбікормів. Дослідження фізичних властивостей та хімічного складу комбікормів показало, що заміна соєвого шроту на БКД у їх складі не впливає на кормову цінність та технологічні властивості кінцевого продукту.

Ключові слова:
Для цієї мови відсутні ключові слова

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
IegorovВ., Makarynska, A., & Vorona, N. (2020). QUALITY EVALUATION OF PROTEIN FEED ADDITIVE AND TURKEY COMPOUND FEED. Grain Products and Mixed Fodder’s, 20(3), 34-38. https://doi.org/10.15673/gpmf.v20i3.1848
Розділ
КОРМИ, ЯКІСТЬ, ТЕХНОЛОГІЯ ТА ТВАРИННИЦТВО

Посилання

1. Yehorov B.V. Tekhnolohiya virobnitstva kombikormiv: pidruchnik. Odesa: Drukars`kiy dim, 2011. - 448 s.
2. Soyeviy shrot // Pidpriyemstvo po pererobtsi soyi: [Veb-sayt]. Odesa, 2019. URL: http://soybean.com.ua/ua/soybean-fodder (data zvernennya: 07.10.2019).
3. Soevyy shrot // Vikipediya-svobodnaya entsiklopediya: [Veb-sayt]. Odesa, 2019. URL: https://ru.wikipedia.org/wiki/Soevyy_shrot (data zvernennya: 06.10.2019).
4. Dersjant-Li Yueming, Peisker Manfred. Application of soy protein concentrate in poultry pre-starter feed // Аllaboutfeed, 2010. Sеp. [Веб-сайт]. https://www.allaboutfeed.net/Nutrition/DietFormulation/2010/9/Application-of-soy-protein-concentrate-in-poultry-pre-starter-feed-AAF011676W/
5. Makarinska A.V., Vorona N.V.Obґruntuvannya viboru sirovini dlya virobnitstva bilkovoyi kormovoyi dobavki // Scientific Works. / Odes. nats. akad. kharch. tekhnolohiy. Odesa, 2019. T. 83, vip. 2. S. 26-32.
6. Makarynska, A. Optimization of feed composition for turkeys / A. Makarynska, N. Vorona // Grain Products and Mixed Fodder’s. - 2019. - Vol. 19, Issue 4 (76). - P. 46-50.
7. Chernyshev N. I., Panin I. H. Komponenty kombikormov. Voronezh: HUP VO «Voronezhskaya oblastnaya tipohrafiya», 2012. 154 s.
8. Davies J. Turkey feed: Structure affects performance // Аllaboutfeed, 2019. Apr. [Veb-sayt]. https://www.allaboutfeed.net/Compound-Feed/Articles/2019/4/Turkey-feed-Structure-affects-performance419279E/
9. Caldier P. Challenges in 
turkey breeding // Аllaboutfeed, 2014. Apr. [Veb-sayt]. https://www.allaboutfeed.net/Raw-Materials/Articles/2014/4/Challenges-in-turkey-breeding-1440963W/
10. Akinde О. Enhancing poultry performance with nutritional supplements // Рoultry World, 2012. Nov. [Vebsayt].
ttps://www.poultryworld.net/Home/General/2012/11/Enhancing-poultry-performance-with-nutritionalsupplements-1107871W/
11. Software complex “Korm Optima Expert”, 2006.