Grain Products and Mixed Fodder’s

ISSN-print: 2313-478X
ISSN-online: 2411-3921
ISO: 26324:2012
Архiви

УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНИМ УСТАТКУВАННЯМ ГАЛУЗІ НА БАЗІ СИСТЕМИ SMART

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

O. Gaponyuk
https://orcid.org/0000-0002-9577-4417
A. Aleksashin
https://orcid.org/0000-0001-6423-4605
G. Goncharuk
https://orcid.org/0000-0002-8361-0810

Анотація

Висока продуктивність і потужність технологічних і транспортних механізмів, велика місткість і кількість ємнісного обладнання, різноманітність видів зернових культур, одночасно оброблюваних на елеваторі, вимагає від операторблискавичного прийняття рішення, оптимального вибору маршрутів транспортування зерна.
Одні з перших систем управління представляли собою величезні енергоємні шафи, з пусковою апаратурою, що дозволяють дистанційно керувати обладнанням, без функцій елементарного контролю їх роботи.
У міру збільшення обсягів зберігання, ці системи були доповнені релейними шафами, завданням яких було вести зблоковані управління кількість яких невпинно зростає механізмів, щоб хоч якось можна було керувати таким комплексом. Ці релейні шафи мали низький ступінь надійності (контактні елементи), споживали велику кількість енергії, вимагали постійна присутність непоодинокі обслуговуючого персоналу.
Прийшла епоха мікроелектроніки, яка повністю змінила уявлення про можливості систем управління. Спочатку, це здавалося дуже дорогим і не швидко окупається справою. Але з кожним роком, вартість засобів автоматизації знижується, надійність зросла до високих показників і в системи управління зерносховищ і елеваторами прийшла ця техніка.
Сучасна автоматизація на більшості українських елеваторів дозволяє управляти технологічними процесами. При цьому, багато процесів регулюються в режимі, що вимагає досить високої кваліфікації обслуговуючого персоналу. Обмін даних про роботу обладнання SMART-INDIVIDUAL здійснюється логічними контролерами шляхом опитування датчиків, вироблення керуючих впливів, контролю режимів роботи обладнання з відображенням в системі WEB-інтерфейсу. Система SMART-INDIVIDUAL має незаперечні переваги в порівнянні з існуючими системами централізованого контролю і управління. Технологія SMART нерозривно пов'язана з системою диспетчерського управління та збору даних - SCADA, призначена для здійснення моніторингу та диспетчерського контролю великого числа видалених об'єктів або одного територіально розподіленого об'єкта. Система SMART-INDIVIDUAL оснащена модулем з регламентом контролю параметрів, обладнання згідно з паспортними характеристиками. При цьому, система веде архів і контролює, терміни проведення технічного обслуговування. До складу лабораторної установки SMART-INDIVIDUAL представлено технологічне і транспортне устаткування, яке отримало найбільше застосування в елеваторної промисловості: фільтр повітряний типу ZEO-FCS, нория типу ZEO-BЕ, скребковий ланцюговий транспортер типу ZEO-DC. На базі програмно-апаратного комплексу SMARTINDIVIDUAL на кафедрі технологічного обладнання зернових виробництв Одеської національної академії харчових технологій здійснюється навчання студентів за новою спеціальністю «IT-сервіс обладнання».

Ключові слова:
SMART-INDIVIDUA, технологія SMART, SCADA, контроль, управління, інформація, інтелектуальні системи

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Gaponyuk, O., Aleksashin, A., & Goncharuk, G. (2021). УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНИМ УСТАТКУВАННЯМ ГАЛУЗІ НА БАЗІ СИСТЕМИ SMART. Grain Products and Mixed Fodder’s, 21(1), 43-46. https://doi.org/10.15673/gpmf.v21i1.2096
Розділ
ПРОЦЕСИ, ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЯ

Посилання

1. Morrison M. Why SMART Objectives don’t work : / Mike Morrison // RapidBI. — 2011.
2. Morrison M. History of SMART Objectives : Introduction to SMART objectives and SMART Goals : / Mike Morrison //
RapidBI. — 2010.
3. Ways of creating a hardware complex for managing technological and transport equipment / O.I. Гапонюк, О.В. Aleksashin // Zb. thesis add. 80-th sciences. conf. off Acad., Odessa, May 7-8. 2020 / Odessa. nat. acad. food. technologies; under the general ed. B.V. Egorov. - Odessa: ONAFT, 2020. - P. 446–447.