Grain Products and Mixed Fodder’s

ISSN-print: 2313-478X
ISSN-online: 2411-3921
ISO: 26324:2012
Архiви

ІТ-СЕРВІС МОДЕРНІЗОВАНОЇ МАШИНИ ДЛЯ ЗВОЛОЖЕННЯ ЗЕРНА

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

O. Gaponyuk
A. Aleksashin
G. Goncharuk

Анотація

Метою даної роботи є підвищення ефективності роботи зволожувача зерна, що входить в ділянку підготовки зерна до помелу, для забезпечення надійності роботи машин, її продуктивності, зменшення енергетичних витрат, поліпшення якості готової продукції шляхом впровадження автоматизації на основі SMART-технології, що визначається як технологія самоконтролю та звітності.
Технологія SMART нерозривно пов'язана з системою диспетчерського управління та збору даних, призначена для здійснення моніторингу та автоматичного контролю великого числа видалених, територіально розподілених об'єктів.
Крім того, дана система забезпечує довгострокове архівування отриманих даних, що дозволяє диспетчеру спостерігати за роботою відповідного обладнання, реагуючи з допомогою програми ІТ-сервісу. Система дистанційного автоматизованого контролю та управління потокової лінії, в якій встановлена зволожувальна машина, забезпечує оптимальний режим її роботи. Розглянуто роторні машини для зволоження зерна. У комплектних борошномельних заводах, а також на інших підприємствах такі машини застосовують на етапі основного зволоження і для дозволоження перед подачею зерна у розмольне відділення. Для основного зволожування зерна використовують машини А1-БШУ-2. У потокових лініях підготовчих відділень борошномельних заводів їх встановлюють перед відлежувальними бункерами. При цьому із технологічних схем підприємств виключають мийні або мийно-лущильні машини і, відповідно, усе обладнання для обробки стічної води і мийних відходів, тому актуальною є задача підвищення продуктивності зволожувальної машини А1-БШУ-2 шляхом удосконалення структури робочого органу і автоматизації роботи машини в цілому.
У зв'язку з цим необхідно інтесифікувати процес зволоження зерна шляхом оптимального розташування гонків та бічив на валу робочого органу, застосувати систему управління швидкості обертання приводного електродвигуна за допомогою частотного перетворювача.
В роботі показано шляхи підвищення продуктивності зволожувальної машини, а також питання контролю і управління її оптимального режиму функціонування. Для прикладу наведена таблиця 1 у вигляді макету, де показано в якому вигляді інформація може надаватися оператору і зберігається в архіві.

Ключові слова:
обертаючий ротор, бічі,, гонки, привод, SMART-технології, ІТ-сервіс обладнання.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Gaponyuk, O., Aleksashin, A., & Goncharuk, G. (2021). ІТ-СЕРВІС МОДЕРНІЗОВАНОЇ МАШИНИ ДЛЯ ЗВОЛОЖЕННЯ ЗЕРНА. Grain Products and Mixed Fodder’s, 21(2). https://doi.org/10.15673/gpmf.v21i2.2184
Розділ
ПРОЦЕСИ, ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЯ