Refrigeration Engineering and Technology

ISSN-print: 0453-8307
ISSN-online: 2409-6792
ISO: 26324:2012
Архiви

Інтеграція робототехнического комплексу виробництва заморожених напівфабрикатів особливих форм

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

О. Бурдо
https://orcid.org/0000-0002-2630-1819
В. Егоров
http://orcid.org/0000-0003-4699-834X
П. Голубков
http://orcid.org/0000-0002-7663-6772
Д. Путников
http://orcid.org/0000-0003-2577-8858
В. Гонгало
http://orcid.org/0000-0002-5392-6574
К. Габуев
http://orcid.org/0000-0003-0704-9774

Анотація

Сьогодні сфера створення напівфабрикатів постійно розширюється. Процес отримання напівфабрикатів досить добре відомий і поширений. Дана робота включає в себе новий погляд на виробництво і розробку роботизованого комплексу по виробництву продукції особливих форм. Особлива, важкореалізована форма, захищає продукцію від підробки і є гарантією якості виробника. При розробці такого комплексу, було поставлено два завдання. Перше - досягти важкореалізовуваної форми. Друга - домогтися збільшення економічної складової, на виробництві. У нашому випадку, розробка обладнання сприяє використанню фаршу в замороженому вигляді, отже повторне розморожування при використанні нового обладнання не потрібно. Фаршеві заготовки надходять на лінію виробництва в замороженому вигляді з температурою від -13 ° С до -30 ° С. Що в свою чергу є нормою для виробництва продукції категорії А. Робота над розробкою нового комплексу обладнання з виробництва пельменної продукції особливої, кубічної форми, для збільшення економічної складової може зіткнутися з низкою труднощів, які необхідно подолати. Однією з них є занурення фаршу з мінусовою температурою в тісто, що має кімнатну температуру. Було проведено ряд активних експериментів з замороженим фаршем і теплим тестом, отримано і оброблено отримані результати.  Створюване обладнання повинно мати не тільки систему автоматичного управління, що включає в себе можливість управляти комплексом, а й містити алгоритми, які дадуть можливість розраховувати за математичними моделями необхідну для підтримання властивостей тіста температуру. А також включити в можливості комплексу комп'ютерну обробку отриманої продукції і з використанням сучасних технологій комунікації, забезпечити передачу інформації, яка буде доступна для віддаленої роботи як самого комплексу, так і інформації щодо вивиготовленої ним продукції. Використовуючи нову, важкореалізовану форму і сучасні технології, створений комплекс в майбутньому дасть можливість не тільки виготовляти нову продукцію з формою, захищеною від підробки, а й скоротити витрати виробництва. Ефективність буде обумовлена ​​ще й в тому, що на продукцію такої форми може бути підвищена ціна з міркувань вмісту кращих інгредієнтів і можливості використання більш компактної упаковки. Так як в пачках напівфабрикати кубічної форми, фактично буде відсутнє вільне місце, на відміну від сучасних пачок з пельменною продукцією, що містить до 20% повітря. Це так само дасть приріст ефективності при зберіганні і переміщенні продукції. обладнання зможе виробляти нові види продукції напівфабрикатів, що включають в себе не тільки використовуються в даний час поширені інгредієнти, такі як свинина і яловичина, а й м'ясо птиці, риби і містити безліч різних рецептів фаршу і тіста. Що в свою чергу розширить асортимент виробляються напівфабрикатів.

Ключові слова:
харчова промисловість, напівфабрикати, пельмені, виробництво, робототехніка

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Бурдо, О., Егоров, В., Голубков, П., Путников, Д., Гонгало, В., & Габуев, К. (2018). Інтеграція робототехнического комплексу виробництва заморожених напівфабрикатів особливих форм. Refrigeration Engineering and Technology, 54(4), 62-72. https://doi.org/10.15673/ret.v54i4.1220
Розділ
АВТОМАТИКА, КОМП’ЮТЕРНІ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Посилання

1. Технологии производства продукции общественного питания. З.В. Василенко, О.В. Мацикова. Минск. Высшая школа 2016г.;
2. Food & Drink – Good Manufacturing Practice: A Guide to its Responsible Management, Seventh Edition. The Institute of Food Science & Technology Trust Fund. 2018., John Wiley & Sons Ltd. Published 2018 by John Wiley & Sons Ltd., ISBN: 978-1-119-38844-9;
3. Машинное обучение. Новый искусственный интеллект. Этем Алпайдин, Альпина Паблишер, Точка. 2016г., ISBN:978-5-9908700-8-6;
4. Компьютерное зрение. Современный подход. Дэвид А. Форсайт, Джин Понс., Диалектика-Вильямс, 2018г., ISBN:978-5-84-590542-0;
5. Open CV и Java. Обработка информации и компьютерное зрение., Николай Прохоренок., BHV, 2016 г., ISBN:978-5-9775-3955-5;
6. Теплофизические характеристики пищевых продуктов., А.С.Гинзбург, М.А.Громов, Г.И.Красовская., справочник 3е издание, Агропромиздат, 1990г., ISBN: 5-10-001411-3;
7. Теплофизические характеристики пищевых продуктов., А.С.Гинзбург, М.А.Громов, Г.И.Красовская., справочник 2е издание, Пищевая промышленность, 1980г., Стр 69. Рис 43.
8. Машины и аппараты пищевых производств., С.Т. Антипов, И.Т. Кретов, А.Н. Остриков и др.; Под ред. акад. РАСХН В.А. Панфилова. — М.: Высшая школа. , 2001. — 680 с. ISBN 5-06-004169-7.