Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

РОЗВИТОК СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У М'ЯСНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Наталя Миколаївна Поварова
https://orcid.org/0000-0003-3630-8384
Людмила Анатоліївна Мельник
http://orcid.org/0000-0001-8994-0688

Анотація

У роботі розглянуто нормативні документи, сучасні законодавчі, а також літературні джерела щодо ролі системи простежуваності для гарантування безпечності продуктів харчування. Показано, які існують важливі проблеми у сфері харчування, а саме: наявність продуктів харчування для різних верств населення та в необхідній кількості, раціональне харчування та забезпечення безпечних харчових продуктів. Представлені системи відстеження різних країн світу. Приведена схема системи простежування, яка дозволяє зробити управління виробництвом прозорим для підприємства. Відмічено, що простежуваність це рятівний жилет не тільки для споживача, адже також стоїть на захисті інтересів виробників харчових продуктів. У роботі представлений принцип єдиного трофологічного ланцюга, значимість якого полягає у взаємозалежної послідовності окремих ланок. Встановлено, що за допомогою системи можна запобігти великій кількості витрат, зменшити короткотривалі і фінансові витрати і збільшити ефективність виробництва, відслідковувати рух, місцезнаходження і стан виготовленої продукції на всіх етапах виробництва, обробки і розподілу.

Ключові слова:
простежуваність, харчові продукти, безпечність, від поля до споживача, ідентифікація, відстеження

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Поварова, Н., & Мельник, Л. (2019). РОЗВИТОК СИСТЕМИ ПРОСТЕЖУВАНОСТІ У М’ЯСНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. Scientific Works, 82(2), 17-23. https://doi.org/10.15673/swonaft.v82i2.1157
Розділ
Статьи