Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

НЕТРАДИЦІЙНІ ІНГРІДИЄНТІ В СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЯХ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Галина Всеволодівна Шлапак, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0003-3382-3743
Надія Григорівна Азарова, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0003-2659-4620
Надія Михайлівна Кушніренко, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0002-2514-1577
Сергій Дмитрович Патюков, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0002-6618-1428

Анотація

Анотація. В статті приведена характеристика сировини для виробництва напівфабрикатів, які використовуються для здоровчого харчування людей. Обгрунтована актуальність проведення досліджень по розширенню асортименту такої м’ясної продукції за рахунок встановлення можливості поєднання м’яса кролів з нетрадиційним інгредієнтом – спіруліною. М’ясо кролів характеризується дієтичними властивостями, високої харчовою цінністю і тому має велику популярність у харчуванні. Спіруліна – мікроводорость, яку  відносять до продуктів майбутнього, так як вона має практично все, що потребується людському організму [1]. Враховуючи головні функціональні інгредієнти вона була використована як рослинний компонент для розширення асортименту продукції для здорового харчування. Були визначені зміни функціонально-технологічних властивостей фаршу з м’яса кролів при додаванні різної кількості спіруліни. По результатам досліджень розроблена рецептура м’ясо-рослинних січених напівфабрикатів для здорового харчування.

Ключові слова:
м’ясо кролів, спіруліна, м’ясні фаршеві системи, граничне напруження зсуву, вологозв’язуюча здатність, втрати при термообробці

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Шлапак, Г., Азарова, Н., Кушніренко, Н., & Патюков, С. (2019). НЕТРАДИЦІЙНІ ІНГРІДИЄНТІ В СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЯХ. Scientific Works, 83(2), 44-49. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i83.1527
Розділ
Статьи

Найчастіше прочитані статті того самого автора (ів)