Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

РОЗРОБКА БІОТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН З КЛІТИННИХ СТІНОК LAC. PLANTARUM

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Анатолій Тимофійович Безусов, д-р. техн. наук., професор
https://orcid.org/0000-0002-0690-2406
Наталія Вікторівна Доценко, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0001-7829-6401
Тетяна Миколаївна Афанасьєва, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0003-2791-0779
ГАННА ІГОРІВНА ПАЛВАШОВА, канд.техн.наук, доцент
https://orcid.org/0000-0002-0852-3397

Анотація

підтримуючи на певному рівні, що важливо при виробництві варених ковбас.


Вміст вологи є важливим показником, тому що волога є чинником розвитку мікрофлори, а також вона обмежена ДСТУ. Що стосується зміни вологи,  можна зробити висновки, що вологість фаршу змінюється в залежності від залишкової мікрофлори. Спочатку мікроорганізми споживають вологу і тому її кількість зменшується, а далі при приготуванні ковбасних виробів – збільшується, так як були зруйновані зв’язки між самими клітинами і, крім цього, додаткова волога могла потрапити із холодильника. Далі йде процес усушки і кількість вологи знову зменшується.

Ключові слова:
ппвап

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Безусов, А., Доценко, Н., Афанасьєва, Т., & ПАЛВАШОВА, Г. (2022). РОЗРОБКА БІОТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН З КЛІТИННИХ СТІНОК LAC. PLANTARUM. Scientific Works, 2(85), 120-127. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i85.2248
Розділ
Статьи

Посилання

1. Abbott D.W., Boraston A.B. Structural biology of pectin degradation by Enter-obacteriaceae. Microbiology and Molecular Biology Reviews. 2008, 72(2), 301–316.
2. Aubourg S.P., Gallardo J.M. Effect of brine freezing on the rancidity develop-ment during the frozen storage of small pelagic fish species. Eur Food Res Technol 2005, 220:107–112
3. Aubourg, S.P., Gallardo, J.M. Effect of brine freezing on the rancidity devel-opment during the frozen storage of small pelagic fish species. European Food Research and Technology, 2004, 220(2), 107–112. doi:10.1007/s00217-004-1024-0
4. Balev D., Ivanov G., Dragoev S., Nikolov H. Effect of vacuum-packaging on the changes of Russian sturgeon muscle lipids during frozen storage. European Journal of Lipid Science and Technology, 2011, 113(11), 1385–1394. doi:10.1002/ejlt.201000494
5. Baron C.P., Kjærsgård I.V.H., Jessen F., Jacobsen C. Protein and lipid oxida-tion during frozen storage of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). J Agric Food Chem. 2007, 55:8118–8125.
6. Belton B., Little D.C., Zhang W., Edwards P., Skladany M., Thilsted S. H. Farming fish in the sea will not nourish the world. Nature Communications, 2020, 11(1). doi:10.1038/s41467-020-19679-9
7. Cai L., Cao A., Bai F., Li J. Efect of ε-polylysine in combination with alginate coating treatment on physicochemical and microbial characteristics of Japanese sea bass (Lateolabrax japonicas) during refrigerated storage. LWT Food Sci. Technol. 2015, 62, 1053–1059

Найчастіше прочитані статті того самого автора (ів)