Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ КОНВЕКТИВНО - ТЕРМОРАДІАЦІЙНОГО СУШІННЯ ГЛОДУ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

І В Дубковецький
І Ф Малежик
Л В Стрельченко
Т В Бурлака
Я В Євчук

Анотація

Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же
час цей метод є і найдорожчим. Тому головним завданням процесу сушіння є добитися найвищої якості
при мінімальних витратах електроенергії. Для зневоднення глоду з енергетичної точки зору найбільш
доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але даний метод не набув значного поширення
через явище термодифузії. В статті наведені дослідження кінетики сушіння глоду Алмаатинського
терморадаційним, конвективним і комбінованим способами.
The most effective method of food preservation today is drying. At the same time, this method is also the
most expensive. Therefore, the main task of the drying process to achieve high quality at the lowest cost of
electricity. Dewatering hawthorn in terms of energy most appropriate infrared radiation drying, but this method
is not widely used because of the phenomenon of thermal diffusion. The paper presents the study of the kinetics
of drying hawthorn Almaatinskogo infrared, convection and combination methods.
Ключові слова:
сушіння, глід, комбінований метод, опромінення, енерговитрати, терморадіаційне сушіння

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Дубковецький, І., Малежик, І., Стрельченко, Л., Бурлака, Т., & Євчук, Я. (2017). ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ КОНВЕКТИВНО - ТЕРМОРАДІАЦІЙНОГО СУШІННЯ ГЛОДУ. Scientific Works, 47. https://doi.org/10.15673/swonaft.v1i47.388
Розділ
Статьи

Найчастіше прочитані статті того самого автора (ів)