##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Анотація
Проаналізовано проблеми моделювання процесу екстрагування у умовах протитечійного руху екстрагенту і твердої фази в умовах мікрохвильового поля. Обґрунтовано доцільність розрахунку та оптимізації мікрохвильових екстракторів. Визначено основні параметри для розрахунку масопереносу в екстракторі. За допомогою методики аналізу розмірностей 12 шуканих параметрів зведено до 3. Узагальнено результати серії досліджень, проведених з використанням меленої кави. Отримано математичну модель у критеріальному вигляді для мікрохвильового екстрактора. Проведено порівняння чисел Стантона розрахункових та отриманих на основі експериментальних даних. Обґрунтовано вибір параметрів оптимізації. Визначено цільову функцію оптимізації. Розроблено програму оптимізації створену на базі мови програмування Borland Delphi.
Ключові слова:
оптимізація, цільова функція, теорія подібності, мікрохвильовий екстрактор, аналіз розмірностей, масообмін
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Як цитувати
Левтринська, Ю., Зиков, О., & Терзієв, С. (2017). МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ОПТИМІЗАЦІЯ МІКРОХВИЛЬОВОГО ПРОТИТЕЧІЙНОГО ЕКСТРАКТОРА. Scientific Works, 81(1). https://doi.org/10.15673/swonaft.v81i1.694
Номер
Розділ
Статьи
Посилання
1. Burdo O.G. (2013). Pischevyie nanoenergotehnologii, Grin D.S.: Herson, 294 p.
2. Burdo O.G., Terziev S.G., Ruzhitskaya N.V., Makievskaya T.L. (2014). Protsessyi pererabotki kofeynogo shlama, «EnterPrint»:Kiev, 228 p.
3. Hung Chan C., Lima J.-J., Yusoff R., Ngoh G.-C. (2015). A generalized energy-based kinetic model for microwave-assisted extraction of bioactive compounds from plants, Water Environment Research, 88(10), 1192–1229.
4. Bhuyan D.J., Vuong Q.V., Chalmers A.C., van Altena I.A., Bowyer M.C., Scarlett C.J. (2015). Microwave-assisted extraction of Eucalyptus robusta leaf for the optimal yield of total phenolic compounds, Industrial Crops and Products, 69, 1–10.
5. Dahmoune F., Nayak B., Moussi K., Remini H., Madani K. (2015). Optimization of microwave-assisted extraction of polyphenols from Myrtus communis L. leaves, Food Chemistry, 166, 585–595.
6. Akselrud, G.A., Lyisyanskiy V.M. (1974) Ekstragirovanie. Sistema tverdoe telo-zhidkost, L.:Himiya, 256 p.
7. Burdo O.G., Kalinin L.G. (2008). Prikladnoe modelirovanie protsessov perenosa v tehnologicheskih sistemah, Odessa: Druk, 348 p.
2. Burdo O.G., Terziev S.G., Ruzhitskaya N.V., Makievskaya T.L. (2014). Protsessyi pererabotki kofeynogo shlama, «EnterPrint»:Kiev, 228 p.
3. Hung Chan C., Lima J.-J., Yusoff R., Ngoh G.-C. (2015). A generalized energy-based kinetic model for microwave-assisted extraction of bioactive compounds from plants, Water Environment Research, 88(10), 1192–1229.
4. Bhuyan D.J., Vuong Q.V., Chalmers A.C., van Altena I.A., Bowyer M.C., Scarlett C.J. (2015). Microwave-assisted extraction of Eucalyptus robusta leaf for the optimal yield of total phenolic compounds, Industrial Crops and Products, 69, 1–10.
5. Dahmoune F., Nayak B., Moussi K., Remini H., Madani K. (2015). Optimization of microwave-assisted extraction of polyphenols from Myrtus communis L. leaves, Food Chemistry, 166, 585–595.
6. Akselrud, G.A., Lyisyanskiy V.M. (1974) Ekstragirovanie. Sistema tverdoe telo-zhidkost, L.:Himiya, 256 p.
7. Burdo O.G., Kalinin L.G. (2008). Prikladnoe modelirovanie protsessov perenosa v tehnologicheskih sistemah, Odessa: Druk, 348 p.