Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

ТЕХНОЛОГІЯ ДРІЖДЖОВИХ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ХЕНОМЕЛЕСУ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Г. П. Хомич
О. М. Горобець

Анотація

В статті висвітлені результати проведених досліджень з використання хеномелесу та продуктів
його переробки при виробництві борошняних кондитерських виробів з дріжджового тіста. В якості
продуктів переробки хеномелесу використали сік, пюре та порошок з вичавок хеномелесу. Визначили
оптимальну концентрацію внесення продуктів переробки хеномелесу до складу виробів з дріжджового
тіста. Досліджені фізико-хімічні показники готових виробів з внесенням добавки. Готові борошняні
кондитерські вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та
покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання

Ключові слова:
хеномелес, вироби з дріжджового тіста, пористість, L-аскорбінова кислота, крихкість

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Хомич, Г., & Горобець, О. (2018). ТЕХНОЛОГІЯ ДРІЖДЖОВИХ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ХЕНОМЕЛЕСУ. Scientific Works, 48. https://doi.org/10.15673/swonaft.v0i48.778
Розділ
Статьи

Посилання

1. Дробот, В. И. Использование нетрадиционного сырья в хлебопекарной промышленности [Текст] /
В. И. Дробот; ред. Л. Д. Кожемяко. – К.: Урожай, 1988. – 152 с.

2. Лебеденко, Т. Є. Ефективність використання пектиновмісної дикорослої сировини у хлібопеченні
[Текст] / Т. Є. Лебеденко, Н. Ю. Соколова, В. О. Кожевнікова, Г. М. Гардаушенко // Наукові праці
ОНАХТ. – 2014. – № 46, Т. 1. – С. 121–127.

3. Клименко, С. В. Хеномелес: генофонд и новые сорта в НБС НАН Украины [Текст] / С. В. Клименко,
Я. Брындза, О. В. Григорьева и др. Інтродукція рослин, збереження та збагачення біорізноманіття в
ботанічних садах і дендропарках: матер. міжн. наук. конф., присвяченої 75-річчю заснування Націо-
нального ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України, 15-17 вересня 2010 р. – К.:
Укрфітосоціоцентр, 2010. – С. 202–204.

4. Недвига, О. М. Біоекологічні особливості хеномелеса японського (Chaenomeles japonica (Thunb.)
Lindl. ex Spach) і перспективи його культивування в лісостепу України [Текст]: автореф. дис. ... канд.
біол. наук. 03.00.05 / Центр. бот. сад НАНУ. – К., 1994. – 23 с.

5. Хомич, Г. П. Дослідження хімічного складу плодів хеномелесу і використання його в соковому ви-
робництві [Текст] / Г. П. Хомич, Н. І. Ткач, Ю. В. Левченко// Зб. наук. праць ДонДУЕТ. – 2014. –
Вип. 1 (61). – С. 98–104.

6. Сборник рецептур мучных кондитерских и булочных изделий для предприятий общественного пи-
тания. — М.: Экономика, 1986. — 295 с.