Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ МОДИФІКАЦІЇ ПЕКТИНОВИХ РЕЧОВИН НА РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПСЕВДОПЛАСТИЧНИХ РІДИН

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

А. Т. Безусов
Т. І. Нікітчіна

Анотація

У роботі досліджена зміна структурно-механічних характеристик модельних розчинів цитрусового
пектину від властивостей модифікованого пектину. Встановлено, що кількість іона кальцію, який вно-
ситься, значною мірою впливає на ефективну в’язкість модельних зразків розчину цитрусового пектину.
Досліджений прямий зв’язок між ефективною в’язкістю і напругою зрушення, які є основною характеристикою структурно-механічних властивостей дисперсних систем

Ключові слова:
реологія, розчин цитрусового пектину, ступінь етерифікації, іони кальцію, біотехнологія

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Безусов, А., & Нікітчіна, Т. (2018). ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ МОДИФІКАЦІЇ ПЕКТИНОВИХ РЕЧОВИН НА РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПСЕВДОПЛАСТИЧНИХ РІДИН. Scientific Works, 48. https://doi.org/10.15673/swonaft.v0i48.784
Розділ
Статьи

Посилання

1. Матц, С. А. Структура и консистенция пищевых продуктов [Текст]: переводное издание /
С. А. Матц; пер. с англ. под ред. А. Ф. Наместникова. – М.: Пищевая промышленность, 1972. – 239 с.

2. Warrand, J. Structual investigations of the neutral polysaccharide of Linum usitatissimum L. seed mucilage
[Теxt] / J. Warrand., P. Michaud., L. Picton at all // Int. J. Biol. Macromol – 2005. – Vol. 35, Issue 3–4. –
P. 121–125.

3. Голубев, В. Н. Пектин: химия, технология, применение [Текст] / В. Н. Голубев, И. П. Шелухина. –
М.: Изд-во АТН РФ, 1995. – 387 с.

4. Донченко, Л. В. Технология пектина и пектинопродуктов [Текст] / Л. В. Донченко – М.: Изд-во Дели,
2000. – 255 с.