Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ БАГАТОШАРОВОГО ЖЕЛЕ З РАДІОПРОТЕКТОРНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

І. М. Калугіна

Анотація

Стаття присвячена проблемі розробки технології желе з радіопротекторними властивостями з
добавками спіруліни, гарбуза та кефіру. Були розглянуті питання розробки і впровадження у раціон харчування населення України продуктів функціонального призначення. Обґрунтовано доцільність використання спіруліни, гарбуза та кефіру в якості добавок з радіопротекторними властивостями. Приведено
дані оптимізації технологічних процесів виробництва желе з радіопротекторними властивостями

Ключові слова:
желе, радіопротектор, спіруліна, гарбуз, кефір, оптимізація технології

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Калугіна, І. (2018). РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ БАГАТОШАРОВОГО ЖЕЛЕ З РАДІОПРОТЕКТОРНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ. Scientific Works, 48. https://doi.org/10.15673/swonaft.v0i48.794
Розділ
Статьи

Посилання

1. Пересічний, М. І. Технологія продуктів харчування функціонального призначення [Текст]: моногра-
фія / М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко, Д. В. Федорова та ін.; за ред. М. І. Пересічного; Київ. нац.
торг.-екон. ун-т. – К.: КНТЕУ, 2008. – 718 с.

2. Сирохман, І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення [Текст]: навч.
посібник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.

3. Кедик, С. А. Спирулина – пища ХХІ века [Текст] / С. А. Кедик, Е. И. Ярцев, Н. В. Гультяева. – М.:
Фарма Центр, 2006. – 166 с.

4. Лямлин, М. Я. О микроводоросли спирулина платенсис – источнике здоровья и долголетия [Текст] /
М. Я. Лямлин, А. А. Соловьев. – М.: Пищевая энергетика, 1996. – 112 с.

5. Миронова, К. А. Результаты клинического изучения препарата Спирулины [Текст] / К. А. Миронова,
А. А. Фомина и др. // Спирулина – фармакологические свойства и применеие: материалы IV между-
народной конференции, 20-24 сентября, г. Киев. – К., 1997. – С. 41.

6. Ступина, Л. С. Гепатопротекторные свойства Спирулины по данным морфологи [Текст] /
Л. С. Ступина и др. // Спирулина – фармакологические свойства и применеие: материалы IV между-
народной конференции, 20-24 сентября, г. Киев. – К., 1997. – С. 30.

7. Крусь, Г. Н. Технология молока и молочных продуктов [Текст]: учебник для вузов / Г. Н. Крусь и
др.; под ред. А. М. Шалыгиной. – М.: КолосС, 2006. – 455 с.

8. Остапчук, Н. В. Основы математического моделирования процессов пищевых производств [Текст]:
учеб. пособие / Остапчук Н.В. – К. : Вища школа, 1991. – 367 с.